Selecteer een pagina

OVER MIJ & mijn opleiding tot slaapcoACH

 

Kinderslaapcoach en ervaringsdeskundige

Waarom een slaapcoach?

Een op de vier kinderen onder de vijf jaar heeft problemen met in- of doorslapen. Als ouders nemen we slaaptekort vaak voor lief. De tropenjaren zegt men. Soms kunnen de slaapproblemen van je baby of kind zo intens zijn of duurt het al langere periode, dat het een grote impact heeft op het hele gezin. Slaaptekort bij jou als ouder kan onder andere leiden tot concentratieproblemen, prikkelbaarheid en sombere gevoelens. Misschien stuit je op onbegrip uit je omgeving. Zij kunnen immers niet écht weten hoe het is om met de slaapproblemen van je baby of kind om te gaan. 

Als kinderslaapcoach kijk ik samen met jou naar alle factoren die invloed kunnen hebben op de slaap van je baby of kind, zoals: onderliggende medische aspecten, dagritme, routine, voeding, slaapbehoeften en het karakter van je kindje. In samenwerking met jou maak ik een slaapplan hoe we de slaapproblemen gaan oplossen! 

Wat andere ouders over mij zeggen:

Betrokken, open houding, warm

Goed kunnen luisteren, oog voor behoeften kind én ouder

Motiverend, opbouwend en positief

Gentle  Sleep Coach ®

Kinderslaapcoach baby en kind

De opleiding tot Gentle Sleep Coach is de eerste en meest complete opleiding tot kinderslaapcoach. Ik ben daarbij specifiek opgeleid om ouders van baby’s in de leeftijd van 0-5 maanden te begeleiden om een goede basis te leggen voor een gezonde slaapontwikkeling. In de opleiding zijn o.a. de volgende modules behandeld:

  • Hechtingstheorie en hoe een gezonde hechting te bevorderen
  • Slaapwetenschap en algemene ontwikkeling bij kinderen 0-6 jaar
  • Gedragsveranderingstechnieken om ouders van kinderen van 0-6 jaar te helpen
  •  Ondersteuning voor de borstvoedende moeder
  • Kennis van medische factoren die van invloed zijn op de slaap

Ik ben daarnaast aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kinderslaapcoaches (NBKSC). Gezamenlijk waarborgen wij de kwaliteit van de kinderslaapcoaching in Nederland. 

 

Reviews

Ervaringen van ouders 

YVETTE EN BERT

Onze zoon Maxim is vanaf zijn geboorte een slechte slaper geweest. Overdag weinig, korte slaapjes en ’s avonds veel wakker. Maxim viel altijd in de wandelwagen, de auto of aan de borst in slaap.  Daarnaast werd hij meerdere malen per nacht wakker en weer aanleggen aan de borst was een prima troostmiddel, daar sliep hij dan weer een paar uur op (en wij ook ;-))

 Leonie coacht, geeft positieve feedback en tips. Ze heeft zelf twee kleine mannetjes en weet precies hoe zwaar het kan zijn. Ze steekt je een hart onder de riem als je het zwaar hebt.

Maxim kan nu uit zichzelf in slaap vallen zonder veel te huilen. Hij slaapt in zijn eigen bed en begint uitgerust aan zijn dag.

 

Ouders van Maxim (15 maanden)

DIMITRA EN ARCO

Vol verbazing waren we hoe snel de methodiek en adviezen van Leonie werkten en onze tweeling van 4,5 jaar eindelijk goed ging (door)slapen!
 
Haar rustige, duidelijke en motiverende uitleg/tips hebben ons veel vertrouwen gegeven hoe we de slaapproblemen van onze meiden samen konden doorbreken (en het volhouden!). Na jaren en jaren alles al te hebben geprobeerd…
 
Er zaten hele pittige nachten tussen, maar Leonie coachte ons er echt doorheen!
We zijn super blij dat we met Leonie in contact zijn gekomen en dit slaaptraject zijn gestart en zouden het iedereen aanraden!
 
 
 Ouders van Iza & Lynn
 

NICOLE EN JIM

Wij hebben slaapcoaching gehad voor onze dochter van 4 en zoon van 2. Onze dochter is altijd een slechte slaper geweest en daar hadden we ons een beetje bij neergelegd na heel veel te hebben geprobeerd. Onze zoon sliep altijd goed tot dit ineens helemaal om sloeg.  Niet in slaap kunnen komen, uren erbij zitten, ‘s Nachts eruit en weer van alles proberen en om 5 uur in de ochtend begon de dag.  

Wat ik het fijnste vond is dat de methode van Leonie responsief is en niet een kind  "maar laten huilen". Het belangrijkste aan de aanpak is dat het kind zich niet alleen voelt. De geborgenheid, troost en liefde blijft op deze manier gewaarborgd.
 De coaching wierp al snel zijn vruchten af. Het slapen ging beter. Zonder gehuil, zonder drama. Binnen een paar weken merkte we zo veel verschil!

RIANNE EN BART

Wij hebben volledig ten einde raad met onze tweeling, de hulp van Leonie ingeschakeld. Na weken van maximaal 2 uur slaap per nacht, veelal op de bank, en urenlange wandelingen buiten was de koek op. Leonie liet ons ook dicht bij onszelf blijven. Haar coaching ging volledig met ons mee i.p.v. ons iets te adviseren wat niet bij ons als ouders past. Leonie is kindvriendelijk, betrokken, doortastend en behulpzaam. Het resultaat van de coaching is twee kinderen die van ongeveer 19.30 tot 7.00 slapen.

 

Ouders van Robin & Mitchell (13 maanden)

 

LAAT HIER JE GEGEVENS ACHTER. IK NEEM BINNEN TWEE WERKDAGEN CONTACT MET JE OP.

w

1. Vrijblijvend telefonisch contact

2. Intake gesprek

3. Start traject

WhatsApp chat